Yöjunaan pääsee varsin hyvin sähkärillä, kunhan varaa siihen tarkoitukseen sopivan hytin. Liikaa tilaa ei kuitenkaan ole ja ainaki Stormista täytyy ottaa jalkalaudat kokonaan pois jos avustaja haluaa mahtua ulos hytistä. Armas koirakin vie tietysti hieman tilaa lattialta, jalkopäästä tai kainalosta. Olosuhteiden pakosta otin tällä kertaa riesaksi vielä pelituolin. Se meni käytävällä vessan vieressä ihan ok:sti.
 
Näin Lapin rajalta matkustavana tuntui huiman keväiseltä kun Helsingin kadut pölisivät jo hiekkaa. Meillä on jokunen nurkka sulana... Tämänkertainen reissu sisälsi monta tuntia Kampin kauppakeskuksessa. C:n kanssa otimme liikkumisen harjoituksen kannalta, sillä yksinään shoppailu ei oikeen ole mun juttu. Kävin silti melkein joka kerroksen. Koiran näkökulmasta tunnelmaa voi vaan arvailla. Kotona C osaa painaa hissistä erikseen opetetut napit tarvittaviin kerroksiin. Kampissa valinnanvapaus taisi kuitenkin alkaa päätä huimaamaan, sillä se painoi tohkeissaan joka nappia ja muutaman toiston jälkeen jopa järjestyksessä alhaalta ylös koko rivin. Sitten se katsoi mua häntä heiluen uskoen että temppu oli varmasti jättiherkun arvoinen. Palkitsin ehdottomasti, sillä ei koira lue ajatuksia, saatika kerrosten numeroita mihin ollaan seuraavaksi menossa. 
 
Sopivan palkan keksiminen ja löytäminen avustajakoiran työtehtäviin on toisinaan vaikeaa. Herkun pitäisi tietysti olla hyvää ja nopeasti syötävää, mutta en halua sen pyörivän lattialla kauas tapahtumapaikalta enkä toisaalta haluaisi, että kädet jäävät kovin likaisiksi.
 
Kampissa sattui muuan mieleenpainunut juttu. Menin yläkerran kahvioon ja ostin kaakaon (btw henkilökunta oli ystävällistä). Etsiessäni maksuvälinettä, mietin mitä mahtoi olla tarjolla linjaston päässä olevassa korkeassa astiassa. Istualtaan en astiaan nähnyt, eikä hintaakaan näkynyt. Mietin huvittuneena pitäisikö ostaa yksi sika säkissä, mutta ruuhka-aika pakotti tekemään nopean päätöksen. Tietysti olisin voinut kysyä myyjältä, mutta niin helposti jää pieniä asioita vaan tekemättä. Pöytään päästyäni mietin vielä yleisemmin miten tuon tarjoiluastian laskeminen alemmas ei lisäisi kahvion tuottoa taatusti yhtään ja juuri sen takia moni muukin asia on kovin vaikea saada vammaisen ulottuville, jos siitä ei seuraa taloudellista ansiota. Valitettavasti.